Potrzebne składniki:
bułka (najlepiej razowa z ziarnami)
pół cukini
szczypior
ząbek czosnku
szklanka przecieru pomidorowego
starta mozzarella do posypania
łyżka oliwy z oliwek
sól
*ja dodałam jeszcze chili w płatkach dla wzmocnienia smaku (ale jak kto lubi)
Przyrządzenie jest na prawdę proste: naszą cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z czosnkiem szczypiorem i oliwą z oliwek.
Jak cukinia zrobi się bardziej miękka dodajemy przecier pomidorowy i dusimy przez kilka minut.
W międzyczasie wkładamy naszą bułkę na minutkę do piekarnika żeby zrobiła się chrupka.
Kiedy jest już gotowa wyciągamy na talerz, nakładamy cukinię z przecierem posypujemy mozzarellą i dekorujemy pietruchą!
Smacznego!
Zalapie sie jeszcze wieczorem,zeby posrpzatac okruszki z talerza?:D wyglada apetycznie!
OdpowiedzUsuńPowiem tak: smacznie,apetycznie i dietetycznie,szybko....otworz knajpe!!
OdpowiedzUsuńZ tą knajpą to muszę jeszcze troszkę odczekać, ale jak najbardziej jest w planach!
Usuń